Bekijk de mooiste EO-momenten van 2018!

Het jaarverslag geeft ieder jaar mooi overzicht van alle programma’s en evenementen die we het afgelopen jaar hebben mogen maken en organiseren.

Daarnaast kijken we vooruit, gedreven door één gedeelde missie:
Wij zijn overtuigd van Gods liefde voor iedereen en de kracht van het Evangelie. We geloven is de woorden van God. In de daden van Jezus. En we geloven in verhalen. Verhalen die mensen raken. Die de wereld in beweging brengen om in liefde met elkaar te leven. 

Zet je geluid aan en geniet van deze mooie video!

Arjan Lock: ‘De EO is er om te laten zien wie Jezus is’

Veel titels van de EO hebben een verwijzing naar het leven als reis. Blijkbaar leeft dat beeld bij de bedenkers en makers van onze programma’s wanneer de missie van de EO in beeld is. Het leven is een reis en God is bij je.

De EO maakt content waarin we het héle leven in verbinding proberen te brengen met onze missie: Gods liefde voor iedereen. En zo komen er gasten voorbij in Onderweg op NPO Radio 5. Of is op zondagochtend een treincoupé op tv het decor voor bijzondere gesprekken over geloof in Het Vermoeden.

Het leven is een reis en God is bij je

Wat zeggen die verwijzingen naar reizen in onze programma’s eigenlijk? Het leven is beweging. Maar we wijzen ook op verstilling en verdieping. We schromen niet om de wissels aan te geven. En reizen brengt ook oponthoud en ongemakken met zich mee. Eindbestemmingen die anders zijn dan gehoopt. En toch, altijd reist God met ons mee. Soms ongezien, soms duidelijk en helder.

Verschillende EO-programma’s die betrekking hebben op reizen en onderweg zijn, zijn een illustratie bij onze missie. In 2018 zond de EO bijvoorbeeld de Gouden Kalf documentaire De Snelwegkerk uit. Tussen benzinestations en fastfoodrestaurants staan langs de Duitse autowegen kleine kapelletjes waar voorbijgangers hun toevlucht zoeken, hun ziel blootleggen en even op adem komen. De film brengt deze voorbijgangers in beeld en toont onverwacht intieme verhalen over verlies, verlangen en liefde. De film geeft een ontroerende inkijk in de thema’s die bij ieder mens leven.

Onverwacht intieme verhalen over verlies, verlangen en liefde

En ik denk aan de serie Rail Away, een EO-klassieker. In alle rust volgt de kijker hier een echte treinreis. 2018 begon met een nieuwe reeks van Rail Away. Eén aflevering uit deze reeks was in het spoor van Maarten Luther, de kerkhervormer die in 2017 uitgebreid is herdacht. In Rail Away ging de reis door Saksen-Anhalt en Thüringen, in het oosten van Duitsland. Langs het slot Wittenberg waar Luther zijn 95 stellingen op de slotkerk spijkerde. Met als eindpunt Eisenach, de geboorteplaats van Bach. En in 2018 zond de EO rond Kerst de serie Jezus van Nazareth uit. Kefah Allush onderzocht zijn kijk op Jezus en reisde af naar de plaatsen waar Jezus leefde.

De EO is als Rail Away

De EO is als Rail Away. De reis gaat langs allerlei plaatsen, maar in het landschap hebben we oog voor plaatsen waar geloof echt tot leven is gekomen. De EO is als De Snelwegkerk waar mensen tot zichzelf kunnen komen en Gods liefde kunnen ontdekken. En de EO is er om te laten zien wie Jezus is, zoals in Jezus van Nazareth.

Maar de EO is meer, want zo veelzijdig het leven is, zo meerstemmig is Gods liefde voor iedereen. We willen naast mensen staan en hen in beweging brengen om het goede te doen en Gods liefde te ontdekken. In het jaarverslag is dat te zien, die reis, die inkeer, die ontdekking. We brengen de wissels in beeld, de kruispunten, de vertraging en de versnelling. En altijd klinkt onze hoop mee. Dat het Koninkrijk nadert. Sterker nog, dat Het er al is.

Bekijk ons jaarverslag!

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van 2018? Bekijk ons jaarverslag op jaarverslag.eo.nl

Arjan Lock
Directeur Evangelische Omroep

Werf een lid!

Wil je bijdragen om de verhalen over Gods liefde te vertellen? Leden zijn onmisbaar voor de EO, aan het eind van dit jaar 2019 vindt er een ledentelling plaats. Word daarom nu lid voor maar € 10 per jaar (+ € 1,50 bij acceptgiro). Kunnen we op jouw steun rekenen? Ga naar eo.nl/lidworden.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video