Rotterdam Ahoy – 2020

Zing mee met het grootste muzikale werk ooit geschreven!

Lees verder

Zing jij mee met het grootste muzikale werk ooit geschreven?

Dit is Matthäus aan de Maas!

Jaarlijks zijn honderdduizenden Nederlanders onder de indruk van de Matthäus Passion. 150 jaar geleden werd dit klassieke werk voor het eerst uitgevoerd in Rotterdam. 150 Jaar later krijg jij op Goede Vrijdag 2020 de mogelijkheid om samen met het grootste koor van Nederland mee te zingen in deze eenmalige grote tv-special. Hou je van zingen en wil jij samen met 3000 andere koorleden een indrukwekkend optreden verzorgen in Rotterdam Ahoy? Je kunt je vanaf september inschrijven. Blijf tot die tijd op de hoogte via de EO nieuwsbrief!

De Matthäus Passion brengt jaarlijks honderdduizenden Nederlanders in vervoering. Jij krijgt de mogelijkheid om voor één keer mee te zingen in dit epische, klassieke werk! Maar let op vol = vol. Zing jij mee met het grootste muzikale werk ooit geschreven?

Waarom Matthäus aan de Maas?

Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion. De oorspronkelijke 4 uur brengen we terug tot 90 minuten om dit klassieke werk voor een breed publiek aantrekkelijk te maken. In 2020 is het 150 jaar geleden dat in Rotterdam de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd. Inmiddels geniet dit beroemde werk een ongekende populariteit onder Nederlanders. In 2020 is er een eenmalige grote tv-special voor iedereen die houdt van zingen. Zing mee in het grootste koor van Matthäus aan de Maas!

In 2020 kun jij met het grootste koor van Nederland meezingen in een tv-special in Rotterdam Ahoy. Houd je van zingen, schrijf je nu in voor de exclusieve voorinschrijving.

Inschrijven voor de exclusieve voorinschrijving

Hoe doe je mee?

Na inschrijving (vanaf september 2019) krijg je toegang tot een eenvoudige thuisstudeermogelijkheid om de teksten eigen te maken. Met behulp van video’s en teksten kun je op een eenvoudige manier de muziek instuderen.
Op verschillende momenten kun je met regionale koren in je buurt mee repeteren. Tijdens een of twee landelijke oefendagen komt het koor als geheel samen ter voorbereiding op het concert en krijg je op die dagen alvast een voorproefje van de grootsheid van het evenement waar je aan mee doet. Ben je geïnteresseerd om als koor mee te doen? Ga dan naar de website voor meer informatie.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

THE PASSION

Voel jij je wel eens eenzaam? Ook Jezus, Maria en Petrus weten hoe dat voelt.

LAZARUS

Zin in online debat? Kijk naar deze nieuwe serie Tegen beter weten? over geloof en wetenschap.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video