Mis het niet

Als EO zijn we volop in beweging en actief
via heel veel kanalen en platforms naast radio
en televisie. We hebben hieronder een aantal
onderwerpen uitgelicht…

Laat maar zien

Wie wint de gouden Televizierring
op 9 oktober?
Stem nu op Blauw Bloed of Rail Away!

De EO-programma’s Blauw Bloed en Rail Away zijn op het goede spoor om een Televizier-ring te winnen. Met Blauw Bloed al 15 jaar en Rail Away al 23 jaar zichtbaar op tv, doen de beide programma’s mee om de grote prijs in 2019 te winnen. Voor de programma’s zou het een kroon op het werk zijn. Stem dus snel en help mee om één van deze programma’s de felbegeerde ring te winnen!

Stemmen!

De mooiste overwinningen van oud-topsporters

In Meer dan Goud leven zes oud-topsporters een week lang onder één dak. Jarenlang hebben Leontien van Moorsel, Erben Wennemars, Bas van de Goor, Hans van Breukelen, Kim Lammers en Elis Ligtlee alles op het spel gezet om de beste te worden én te blijven. Samen maken ze de balans op: wat hebben de medaille(s) en de topsport hen opgeleverd, gekost en geleerd? En wat bleek uiteindelijk meer waard dan goud? Een intiem en authentiek beeld van de mens achter de sporter, in de bijzondere setting van kasteel Rechteren.

Leuk om te weten: Meer dan Goud krijgt hoge waarderingscijfers van het Nederlandse kijkerspubliek. De aflevering met Elis Ligtlee kreeg zelfs een 8,5!

Vrijdag 30 augustus is de laatste aflevering met Leontien van Moorsel, om 21.35 uur op NPO 1.
Alle uitzendingen zijn terug te kijken via npostart.nl

AntiPestClub

Tijdens de Week tegen Pesten, van 23 t/m 27 september, zendt de EO voor het vijfde jaar op rij de Anti Pest Club uit. Presentatrice Anne-Mar Zwart bezoekt basisschoolklassen waar gepest wordt. De kinderen komen op voor hun gepeste klasgenoten, en Anne-Mar helpt ze daarbij.

Vanaf maandag 23 september om 17.10 uur op Zapp (NPO3)

Een goodiebag voor jou

Wil jij invloed hebben op hoe de websites van de EO eruit zien en hoe ze werken? Doe dan mee met onderzoek van de EO.

Het is niet nodig om technische vaardigheden te hebben of om je verbonden te voelen met de missie van de EO. Het onderzoek vindt plaats bij de EO in Hilversum en duurt een klein uurtje. Via de button ‘Deelnemen’ kun je een datum kiezen en je gegevens invullen. Als dank voor je deelname krijg je een leuke goodiebag.

Deelnemen

EO’s zondagmorgen op NPO 2:
vertrouwd én vernieuwd

De EO grijpt de start van een nieuw televisieseizoen aan om twee (ver)nieuw(d)e programma’s te presenteren: Zie je zondag! en Nederland Zingt Dichtbij. Marleen Stelling gaat in Zie je zondag! op zoek naar de kracht van de kerk. In Nederland Zingt Dichtbij voeren muziek en persoonlijke verhalen de boventoon. Ontmoeten, zingen en bezinnen zijn in grote delen van Nederland vertrouwde ingrediënten van de zondag. Daarom zendt de EO elke zondagmorgen programma’s uit waarin samenzijn, samen zingen en samen geloven centraal staan.

Elke zondag:  
8.55 uur: Ik mis je
9.20 uur: Zie je zondag!
11.00 uur: Nederland Zingt Dichtbij
12.00 uur: EO Metterdaad (hh zaterdag)
12.30 uur: Songs of Praise
13.00 uur: Wilde Ganzen

Pearl Jozefzoon in Jozef magazine

Binnenkort krijgen alle EO-donateurs het magazine Jozef weer op de mat. In deze zesde editie vind je een mooi interview van Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk met zangeres Pearl Jozefzoon. Net als Jozef bevindt Pearl zich vaak in een omgeving waarin ze de enige is die in God gelooft. Toch blijft Pearl standvastig in het geloof en daar is ze trots op. BlauwBloed presentator Jeroen Snel vertelt het bijzondere verhaal van onze Nederlandse koningsmantel. En we destilleren vijf levenslessen uit het bijzondere levensverhaal van Jozef in de Bijbel.

In het magazine is er ook aandacht voor Geboeid, een brede campagne waarmee de EO de kennis over het onderwerp slavernij wil vergroten en de enorme impact ervan wil laten zien.

Andries en de Wetenschappers

Hebben geloof en wetenschap met elkaar te maken? Is wetenschap de beste weg om je geloof te verliezen, of zijn er in de wetenschap juist sporen van God op te merken? Hoe gaan christelijke wetenschappers hiermee om, en worden ze serieus genomen door hun vakgenoten? Leven ze in twee werelden, of hebben zij juist door de kennis op hun vakgebied redenen om in God te geloven?
Andries Knevel gaat in gesprek met de topwetenschappers  Katharine Hayhoe, Ard Louis, Jamers Tour, Eveline van Leeuwen en Bill Newsome op zoek naar antwoorden.

Vanaf woensdag 17 september 23.15 uur NPO2 

Idee voor nieuw bijbelstudie seizoen

Schaam jij je wel ‘s? Wat vertelt jouw geweten jou? Wat vind jij goed? Over deze vragen uit de tv-serie Wat is dan goed? kun je nu doorpraten met je vrienden, kerk of praatclub. Want nieuw is dat er bij elke aflevering nu bijbehorende vragen online staan. Start hier meteen. Scroll naar geloofsvragen Bijbelstudie: Wat is dan goed? met de thema’s het goede, geweten, schaamte en verantwoordelijkheid.

Leuk nieuws: Rail Away postzegels

Vanaf begin september zijn er échte Rail Away postzegels en ansichtkaarten te bestellen. Deze postset bestaat uit vijf maxikaarten en een postzegelvel met vijf verschillende postzegels.
Van stoomlocomotief tot sneeuwtrein; op de kaarten en op de postzegels staan verschillende treinen. Vanaf begin september te bestellen op postnl.nl/webshop.

 Elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox ontvangen? Meld je dan gratis aan voor het EO magazine.

Aanmelden

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video