Mis het niet

Als EO zijn we volop in beweging en actief
via heel veel kanalen en platforms naast radio
en televisie. We hebben hieronder een aantal
onderwerpen uitgelicht…

Laat maar zien

Noodkreet vanaf Lesbos

Meer dan 12.000 getraumatiseerde vluchtelingen zitten momenteel muurvast in vluchtelingenkamp Moria, op Lesbos. Er is eigenlijk maar plek voor 3.000 mensen. Er zijn in het bijzonder veel vrouwen en kinderen uit conflictgebieden in het grootste vluchtelingenkamp op het Griekse eiland te vinden. Door de grote overbevolking in het kamp slapen velen in de openlucht en er is een schreeuwend tekort aan medische zorg. Bij de kliniek in het kamp worden mensen met minder acute gezondheidsklachten inmiddels weggestuurd.

EO Metterdaad en Stichting Bootvluchteling maken zich sterk voor onder andere de medische en psychosociale zorg. We vragen uw financiële steun voor met name medische en psychosociale hulp voor de getraumatiseerde vluchtelingen.

Help mee!

Smerige Quiz

Rachel en Elbert komen met een nieuw programma De Smerige Quiz, dat gaat over alles wat met je lichaam te maken heeft…en jij kunt meedoen. Geef je snel op, samen met een klasgenoot, en gooi je lijf in de strijd!

Geef je op!

Kalender voor EO-leden

We zijn heel blij met al onze leden! Daarom kun je gratis de nieuwe kalender voor 2020 aanvragen. Bestel deze via de website en wij zorgen dat je de kalender begin december in huis hebt.

Bestel de kalender

Typisch Land van Hulst

Vanaf maandag 21 oktober reist de EO naar de rand van Nederland: Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Als je niet oplet rijd je zo de grens over naar België, maar de bewoners van Hulst voelen zich zeker geen Belg. Maar ook zeker geen Nederlander, en Zeeuws zijn ze eigenlijk ook niet. Ze zijn uniek, voelen zich anders en daar zijn ze trots op!

Meer lezen

Stad van Verlangen

De documentaire Stad van Verlangen laat zien wie de architecten waren die in de jaren ‘30 naar Tel Aviv kwamen, doordat het Bauhaus (academie voor onder andere architecten) werd gesloten door de nazi’s. De film laat zien wat zij voor ogen hadden bij het ‘inrichten’ van de nieuwe stad. Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre hun idealen nu nog bijdragen aan het karakter van de Israëlische metropool.

Joods bij de EO

Inschrijven voor Matthäus aan de Maas

De Matthäus Passion brengt jaarlijks honderdduizenden Nederlanders in vervoering. Jij krijgt de mogelijkheid om voor één keer mee te zingen in dit epische klassieke werk! De voorinschrijving voor het nieuwe EO-evenement Matthäus aan de Maas is inmiddels geopend. Er is ruimte voor ruim 2.000 muziekliefhebbers die het aandurven om deel te nemen aan het grootste koor van Nederland.

Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion en wordt gedirigeerd door Patrick van der Linden. Het evenement vindt plaats in Rotterdam Ahoy. Meedoen? Ga naar de website en schrijf je in!

Meer informatie en inschrijven

 Elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox ontvangen? Meld je dan gratis aan voor het EO magazine.

Aanmelden

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video