Proef Eenzaamheid

Aan huis gekluisterd in nieuw EO-experiment over eenzaamheid

Bekijk de video

Zeven dagen lang afgezonderd van familie en vrienden

Een week lang afgezonderd van de buitenwereld, terwijl je eigenlijk een rijk sociaal leven hebt. Hoe is dat? In het EO-programma ‘Proef Eenzaamheid’ leven zes personen een week lang het leven van een leeftijdsgenoot die zich eenzaam voelt.

Tijdens het experiment wordt de hoofdpersoon zeven dagen lang afgezonderd van familie en vrienden om te ervaren hoe het is om eenzaam te leven. Het huis waar deze persoon in verblijft hangt vol camera’s om de kijker mee te nemen in het experiment. Met het programma wil de EO mensen laten ervaren hoe het is om eenzaam te zijn. Ook laat dit programma zien dat eenzaamheid niet gebonden is aan leeftijd en dat mensen zich ondanks sociale contacten, vriendschappen en een werkend leven toch flink eenzaam kunnen voelen. Aan het eind ontmoet de deelnemer de persoon wiens leven hij/zij een week heeft geleefd.

Bert van Leeuwen presenteert het programma. Hij gaat in gesprek met de deelnemer van het experiment en bezoekt de eenzame persoon om het verhaal achter de eenzaamheid te ontdekken. “Door het maken van dit programma is het mij duidelijk geworden dat (dagelijks) contact een essentiële behoefte is. Ik hoop dat we door dit programma meer oog voor de mensen in onze omgeving krijgen, met name voor hen die eenzaam zijn.”

Ze is ervan overtuigd dat niemand haar zal missen

In de eerste aflevering volgen we Sharon (27) en Annick (31). Sharon heeft een druk sociaal leven en is zelden alleen. Voor dit experiment maakt ze een uitzondering: ze brengt zeven dagen, 24 uur per dag alleen door. Zonder telefoon en internet. Daarmee stapt ze in het leven van de 31-jarige Annick. Zij is van haar 8e tot 16e erg gepest en vindt het hierdoor moeilijk om relaties op te bouwen. Ze heeft een posttraumatische stressstoornis, waardoor ze niet kan werken en als gevolg veel thuis zit. Tijdens de week ontdekt Sharon steeds meer hoe het leven van de eenzame Annick eruitziet. Aan het eind van de uitzending ontmoeten ze elkaar. Begrijpt Sharon nu beter hoe het is om eenzaam te zijn?

Kijk en lees meer

Wat doe jij om mensen in jouw buurt zich gezien te laten voelen?

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen

VISIE

Baasjes over hun huisdierlief en -leed

EVA

Theatervoorstelling Amazing Grace: Vrijheid komt tot leven

Reacties

Thank you for your comment.

    Er is nog geen reactie geplaatst

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video