Mis het niet

Zie je tussen de (kerst)bomen het bos niet meer?
We hebben een aantal mooie EO-programma’s
voor je uitgelicht….en een paar in januari 2020….
om vast naar uit te kijken!

Laat maar zien

Hoogvliegers

Hoogvliegers vertelt het verhaal van Rutger (Josha Stradowski), Guus (Soy Kroon) en Leyla (Sinem Kavus), drie jonge mensen in opleiding tot vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Tegen de achtergrond van de jarenlange loodzware opleiding van de Koninklijke Luchtmacht, een geopolitiek conflict met Rusland, tot aan een gevaarlijke missie in het Midden-Oosten maken we de vrienden mee op hun bewogen reis naar volwassenheid. We zijn deelgenoot van hun kameraadschap, hun relatie met hun familie, hun verdriet, vreugde en liefdes, in tijden van oorlog en vrede.

Zaterdag 11 januari 21.25 uur op NPO 1

Kom naar de bioscooppremière van Hoogvliegers!

Een indrukwekkende première van de nieuwe NPO 1 dramaserie Hoogvliegers. Je krijgt niet alleen als eerste de beelden te zien; je loopt ook de kans de acteurs tegen het lijf te lopen! Bestel snel kaarten voor deze unieke belevenis in Pathé Buitenhof in Den Haag en stap in de wereld van F-16 piloten op reis naar volwassenheid. Tot dinsdag 7 januari!

Meer informatie en reserveren

March of the penguins

Keizerspinguïns komen op plekken die zo koud en extreem zijn dat andere levende wezens het er niet zouden overleven. We volgen een jonge pinguïn die voor het eerst zo’n reis gaat maken. Een reis met een nog onbekende bestemming. We maken kennis met zijn angsten, twijfels en de uitdagingen waar het dier tijdens de reis mee te maken krijgt. En met zijn sterke instinct, dat hem in staat stelt te overleven.

Donderdag 26 december 14.13 uur op NPO 1

Kerstfeest in de stad

De EO viert eerste kerstdag dit jaar samen met OG3NE, Jamai, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes. In het maritiem historische Maassluis brengen de artiesten een mix van welbekende kerstliederen en hartverwarmende popsongs ten gehore. Door sfeervolle muziek, hoopvolle verhalen en indrukwekkende ontmoetingen besteedt ‘Kerstfeest in de Stad’ aandacht aan de geboorte van Jezus en het thema #jebentnietalleen.

Woensdag 25 december 20.22 uur op NPO 1

Wie kent mij nog?

Piet, Valentina, Gert, Jessah en Ruud vertelden tijdens de Week tegen Eenzaamheid, eind september, hun verhaal. Tijdens deze kerstspecial ontmoeten zij elkaar tijdens een sfeervol kerstdiner. Welke reacties kregen ze op de uitzendingen en hoe gaat het nu met hen?

Dinsdag 24 december om 23.00 uur op NPO

Seven Worlds, One Planet

Zeven werelden van onze planeet vanuit een unieke invalshoek, met hun eigen natuur, dieren en klimaat. Ontdek het weelderige Zuid-Amerika, reusachtige Azië en het drukke Europa. Laat je meeslepen in het verhaal als het ware karakter van het geïsoleerde Australië, extreme Noord-Amerika, bevroren Antarctica en hete Afrika worden onthuld. De serie biedt de adembenemende landschappen en natuurdrama’s die je verwacht, maar deelt ook de minder bekende verhalen die elk continent speciaal maken.

Woensdag 8 januari 20.25 uur op NPO 1

Kom naar de premiere van deze nieuwe BBC-natuurserie op vrijdag 3 januari op groot scherm! 
Van 10.00 tot 12.30 uur in het Hartlooper Complex in Utrecht, gepresenteerd door Anne-Mar Zwart.

Meer informatie en reserveren

Kerkdienst Kerst

A Festival of Lessons and Carols vanuit de Jacobikerk in Utrecht.
Het Festival is afkomstig uit de Anglicaanse traditie en bestaat voornamelijk uit kerstliederen en schriftlezingen. Het wordt dus een muzikaal programma met veel kerstmuziek van o.a. Felix Mendelssohn, Charles Wood, Mack Wilberg, Philip Stopford en Sigurdus Saevarsson.

Woensdag 25 december 9.58 uur op NPO 2 

The Matchmaker

“Wat is dat!?”, roept Marja (Ariane Schluter) verbolgen uit wanneer ze ontdekt dat ze de hoofdrol speelt in een commercial voor een datingsite, gedraaid door haar zoon Chris die maar niet volwassen wil worden. Dankzij deze opdrachtfilm hoopt hij snel weer te ontsnappen aan zijn geboortedorp. Maar uiteraard pakt het in deze feelgoodmovie anders uit. Het loopt storm met kandidaten voor zijn single moeder, die na van de schrik te zijn bekomen het datingavontuur toch aandurft. Zo belanden ze in allerlei gekke en soms ongemakkelijke situaties, die moeder en zoon dichter tot elkaar brengen. En voor beiden komt de liefde uit onverwachte hoek.

Zaterdag 28 december 20.30 uur op NPO 3

Gefileerd

De vraag naar lekker en goedkoop voedsel neemt toe. Maar wie betaalt hiervoor de echte prijs? In het zesdelige EO-programma Gefileerd krijgen vijf foodies de kans om onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk een viergangendiner te bereiden. Wat ze niet weten, is dat hun eerst een grote uitdaging te wachten staat. Jennifer Hoffman reist met de twintigers naar Thailand waar ze aan den lijve ondervinden hoe kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd. Welke prijs betalen mens, dier en milieu voor de sushi of kipnuggets op ons bord?

Donderdag 9 januari 21.00 uur op NPO 3

Dit was Beam in 2019!

Nog even nagenieten van het jongerenmerk van de EO met deze compilatie van het afgelopen jaar. ‘BEAM wil jou – via verschillende media – inspireren om te groeien in je geloof en te leven vanuit het voorbeeld van Jezus, waardoor jij op jouw beurt meer liefde en positiviteit zichtbaar kan maken in onze maatschappij.’

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video