Erik Scherder laat zich niet kisten

Breinprofessor op zoek naar het geheim van menselijke veerkracht

Lees verder

Niets menselijks is de bekende neuropsycholoog Erik Scherder vreemd: vliegangst, vrees voor enge ziektes, faalangst, nachtelijke piekerbuien en angst voor de dood. Hoe kan het brein, zelfs met een hersenprofessor, zo aan de haal gaan? In de serie Erik Scherder laat zich niet kisten onderzoekt de bekende breinprofessor hoe ons leven soms beheerst kan worden door angsten, gepieker en getob. Maar vooral ook hoe we daar mee om moeten gaan. Tijdens deze bijzondere zoektocht naar het geheim van de menselijke veerkracht gaat Erik Scherder ook de strijd aan met zijn eigen angsten.

Bekijk hieronder de trailer van
Erik Scherder laat zich niet kisten
.

Iedereen lijdt wel ergens aan of onder: slapeloosheid, het leven, overgewicht, angsten, bewijsdrang, een ernstige ziekte, liefdesverdriet, eenzaamheid. En inderdaad: misschien lijdt men nog wel het meest aan het lijden dat men vreest.

In de nieuwe 4-delige serie Erik Scherder laat zich niet kisten verruilt de breinprofessor zijn studeerkamer voor ontmoetingen met mensen die het soms zwaar voor hun kiezen hebben gekregen in het leven. De “echte helden” zoals Scherder ze noemt, bij wie zijn eigen getob en gepieker in het niet valt. Hoe weten zij zich staande te houden en wat kan hij van hen leren om zijn eigen angsten aan te pakken?

De breinprofessor is ervan overtuigd dat levensgeluk en tegenslagen hand in hand kunnen gaan. Maar blijft dit wetenschappelijke optimisme in deze nieuwe serie ook overeind?  En lukt het de hersenprofessor inderdaad het geheim van de menselijke veerkracht te ontrafelen…?

Vanaf donderdag 27 februari om 22.15 uur op NPO 2 (EO)

Gerelateerde artikelen

TV PROGRAMMA

Waarom stemmen christenen massaal op Trump?

INTERVIEW

Ds. Arie van der Veer over zijn laatste 24 uur

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video