Corona in de kerk

Hoe gaan kerkelijke gemeenschappen hiermee om? Hoe steunen we elkaar en wat betekent het gebed in deze tijden van crisis?

Lees verder

Volg NieuwLicht op Facebook en discussieer mee in het maatschappelijk debat

De kerken voelden afgelopen weekend voor het eerst de gevolgen van de coronacrisis. Kerkdiensten worden afgeblazen, en overal wordt naarstig gezocht naar alternatieven. Afgelopen zondag volgde het interactieve opinieplatform NieuwLicht twee creatieve voorgangers in Breda en Tilburg, die via speciale kleinschalige diensten online hun kerkgangers bedienen. Hoe vergaat het deze voorgangers middenin de brandhaard van corona-besmettingen?

In Brabant vallen ook de eerste slachtoffers binnen de kerkelijke gemeenschap. Hoe gaan ze om met de angst voor besmetting. Hoe steunen zij elkaar? Wat betekent het gebed nog in deze tijden van crisis? De pandemie wordt inmiddels ook op geloofsvlak heel verschillend geduid. Jurjen ten Brinke spreekt symbolisch van een nieuwe ‘toren van Babel’, dominee van Reenen vraagt zich af waarom de ziekte bij de gelovigen in Nederland niet tot inkeer leidt. Anderen zijn een stuk nuchterder. Speelt God een rol bij zo’n crisis?

Bekijk de uitzending ‘Corona in de kerk’

Gerelateerde artikelen

NIEUW PLATFORM

Samen bidden, geloven en delen

VISIE

Hoe houden we het gezellig thuis?

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video