Dag van Nationaal Gebed

In verband met het coronavirus

Lees verder

‘Tweeduizend gebeden op de gebedsmuur en 70.000 mensen keken mee met de livestreams’

Afgelopen woensdag 18 maart was er de Dag van Nationaal Gebed. Opmerkelijk omdat een landelijk gebed niet snel plaatsvindt. Het zijn dan ook bijzondere tijden rondom het coronavirus. Meer dan honderdduizend Nederlanders sloten zich aan.

De dag werd georganiseerd door ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland. Omdat gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden.

EO-presentator Marleen Stelling was tijdens deze dag het gezicht bij  vier centrale gebedsmomenten. Ze sprak met voorgangers en bidders zoals onder meer René de Reuver, Jurjen ten Brinke, Mirjam Kollenstaart en vanuit Rome Antoine Bodar. Ook waren er optredens van Kees Kraayenoord, Matthijn Buwalda, Sharon Kips en Pearl Jozefzoon.

‘We blijven bidden en komen ook in actie, met #nietalleen’

Inzet van deze dag was om te bidden met zoveel mogelijk christenen in het hele land, niet door fysieke samenkomsten maar door een ‘virtuele’ gebedsbeweging via internet en sociale media. De centrale gebedsmomenten waren om 09.00 uur, 12.00 uur, 15.00 uur en de dag werd om 19.00 uur afgesloten. Daarna was er de mogelijkheid om via Groot Nieuws Radio met elkaar verder te bidden.
Er was ook  een gebedsmuur  waar gebedspunten aangedragen konden worden. Initiatieven uit het hele land werden via een liveblog gedeeld.

‘We blijven bidden en komen ook in actie’, zoals je kunt terugzien in het initiatief #Nietalleen dat ook deze dag werd gelanceerd.

Kijk hier de livestreams terug

Gerelateerde artikelen

NIEUW PLATFORM

Samen bidden, geloven en delen

LAZARUS

Dé les uit deze coronacrisis

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video