Mis het niet

Als EO zijn we volop in beweging en actief
via heel veel kanalen en platforms naast radio
en televisie. We hebben hieronder een aantal
onderwerpen uitgelicht…

Laat maar zien

Typisch Thuis van start 
 

Volgende week gaat de nieuwe titel Typisch Thuis van start.
In de serie Typisch worden de levens van gewone mensen gevolgd ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? In de huidige bizarre tijden wil Typisch Thuis laten zien hoe mensen er toch nog het beste van proberen te maken met (of zonder) elkaar.
Gasten uit voorgaande series filmen zelf met hun telefoon hun leven zoals dat er nu uitziet tijdens het binnenblijven vanwege de coronacrisis.

De laatste getuigen

Een boek met authentieke, unieke en krachtige verhalen. Vijftien Nederlanders over de oorlog die hun leven stempelde, nu 75 jaar na de oorlog. Hoe was het om als kind of tiener op te groeien in de lange jaren van Holland onder het hakenkruis? Geschreven door Visie-redacteuren Gert-Jan Schaap, Mirjam Hollebrandse en Reinald Molenaar.

Bestel het boek

Bevlogen gesprekken in nieuwe seizoen  Café Lazarus

Marleen Stelling heeft interessante gesprekken met gepassioneerde en moedige gasten die de wereld willen veranderen. Wat houdt hen gaande en hoe blijven ze veerkrachtig? Vanuit  Café Lazarus  klinken in deze nieuwe vierdelige reeks krachtige en kwetsbare verhalen én natuurlijk muziek met soul. Dit seizoen schuiven onder andere Clarice  Gargard , Alicj a Gescinska, Chant al Suis sa en Roelof ten Napel aan bij Marleen aan tafel. Acteur en theatermaker  Bright  Richards staat achter de bar en deelt zijn observaties over samenleven in divers Nederland.

Vanaf maandag 23 maart om 23.25 uur op NPO 2   

Echte gesprekken

In deze tijd is ons verlangen naar een écht gesprek misschien wel het grootste. De wereld om ons heen wordt stiller, maar daarin ligt ook een kans. Er ontstaat ruimte voor meer aandacht voor God en elkaar. Een mooi moment voor het echte gesprek. Met iemand thuis, je buren of misschien wel aan de telefoon. Echte gesprekken zijn niet meer zo vanzelfsprekend. Met wie praat jij over zaken die er echt toe doen?

De Evangelische Omroep deelt verhalen van mensen die echte gesprekken voeren over het leven. Inspirerende gesprekken die de mens bewegen om in liefde met elkaar te leven. Gesprekken die gaan over geloof, maar ook over andere thema’s die je bezighouden. Echte gesprekken die verbinden, onthouden worden en inspireren.

Wil je ook het gesprek aangaan? Dat kan! Bestel nu gratis de gesprekskaarten van de EO. Op iedere kaart staat een verdiepende vraag die uitnodigt voor een echt gesprek.

Bestel de gesprekskaarten

Oases in de Oriënt

In een  nieuwe zesdelige reisserie over het Midde- Oosten onderneemt Kefah Allush  een avontuurlijke reis door deze onstuimige regio. De filmische ontdekkingsreis  Oases in de Oriënt  gaat langs kleine gemeenschappen, die in een onrustig werelddeel op zoek zijn naar hun eigen paradijs op aarde. Van paradijselijk eiland in oorlogsgebied tot ondergrondse dorpen aan de rand van de woestijn.

Woensdag 15 april om 20.30 uur op NPO 2

BEAM blijft binnen

Om jongeren tijdens deze coronamaatregelen een hart onder de riem te steken, heeft ook BEAM verschillende initiatieven. Naast de online kerkdiensten, heeft BEAM een (school)dagelijkse liveshow op YouTube om 16.00 uur: ‘Het heet BEAM BLIJFT BINNEN en hier connecten we met onze doelgroep, doen we leuke dingen (zoals een Kahoot quiz met 400 mensen) en spreken we inspirerende mensen (zoals spreker David de Vos) en laten we mensen hun verhaal doen (zoals Hanneke van wie haar bruiloft niet door kan gaan)’.

 Elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox ontvangen? Meld je dan gratis aan voor het EO magazine.

Aanmelden

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video