Ook wennen aan thuis kerken?

Voor jou een nieuw platform

Lees verder

‘Hoe beleef jij jouw online kerkdienst?’

Reageer hieronder

EO’s nieuwe site bundelt samen bidden, geloven, delen

De EO is een nieuwe site gestart waar we alle nieuwe initiatieven die op dit moment ontstaan op een overzichtelijke manier bundelen: eo.nl/samengeloven. Als EO hebben we veel content voor Nederlandse christenen om hun geloof te vieren, delen, verdiepen en beleven. Content vanuit de hele breedte van het bedrijf, van Zie je zondag! tot Zin, Zout & Zegen en van Nederland Zingt Dichtbij tot De Muzikale Fruitmand.

Nu de meeste kerken in verband met het coronavirus voorlopig geen openbare kerkdiensten zullen houden, willen we op deze plek alternatieven en extra’s bieden. Zo is op deze site afgelopen zondag de kerkdienst van de EO en PKN gestreamd en ook de BEAM-dienst met Jurjen ten Brinke is hier te zien. Tijdens de diensten kun je ook thuis gewoon meezingen met de liederen, krijg je een preek te horen en bij BEAM kun je zelfs live reageren.

In deze BEAM online kerkdienst is de spreker Jurjen ten Brinke en de muziek wordt verzorgd door de BEAM Worshipband. Deze stream is binnen 24 uur 20.000 keer bekeken. De preek van Jurjen is ook via Spotify terug te luisteren. Ook komende zondag is BEAM’s kerkdienst live te volgen via YouTube, en deze zondag ook op NPO 2 (11.00 uur).


Bekijk de hele dienst terug

Wat is er allemaal te vinden op eo.nl/samengeloven
.

– Livestream kerkdiensten
– Een liveblog met updates over wat er in christelijk Nederland gebeurt
– De mogelijkheid om te reageren en met elkaar in gesprek te gaan
– Meditaties
– Programma-afleveringen met geloofsgesprekken
– Input om zelf online échte gesprekken te voeren
– Video en audio om samen te zingen: uitzendingen van Nederland Zingt, De Muzikale Fruitmand en Musica Religiosa
– Ook de content van De dag van Nationaal Gebed is via eo.nl/samengeloven te vinden

Ga naar eo.nl/samengeloven

‘Met tranen in de ogen gekeken’

Bekijk de PKN kerkdienst terug

Gerelateerde artikelen

TV PROGRAMMA

NieuwLicht: Corona in de kerk

LIVESTREAM

Dag van Nationaal Gebed

Hoe beleef jij jouw online kerkdienst?

Reacties

Thank you for your comment.

Most recent Most popular
 • Hanna

  23-03-2020

  Het is mooi dat het woord op deze manier gebracht wordt. De laatste 2 weken ben ik er heel erg blij mee, het zingen de liederen die bekent zijn ! Het geeft het steun en dankbaarheid dat het nog op deze manier kan. Geweldig !!

  REAGEER + LIKE
 • klaasje

  21-03-2020

  kan er op tv misschien meer uitgezonden worden, vooral voor de oudere mensen, die verder niks hebben ,zelfs geen internet, zou voor hún heel fijn zijn. en voor ons zélf ook. muzikale fruitmand was ook altijd heel mooi .

  REAGEER + LIKE
 • karel Dokter

  21-03-2020

  Doordat ik gescheiden ben beleef ik de kerkdienst alleen. De kinderen daar heb ik helaas geen contact mee, van de zes heb ik er twee sporadisch contact. Maar het is wel zo, dat God mij de kracht geeft dat ik naar Hem luisteren mag via onze voorganger cq dominee.

  REAGEER + LIKE
 • AJ Boer

  21-03-2020

  kerkdienstgemist.nl daarop hebben wij onze eigen kerk in Middenbeemster, met beelden het is een normale dienst maar met slechts 2 kerkenraadsleden een lector, organist en de predikant. FANTASTISCH !!

  REAGEER + LIKE
 • Dick Beltman

  21-03-2020

  Mooi dat we op deze manier toch nog een beetje het gevoel van gemeenschap mogen beleven. Ook onze wekelijkse wegwijzer blijft ons op deze manier nabij.

  REAGEER + LIKE
 • Dicky van Leeuwen-Rebel

  21-03-2020

  Ik had niet verwacht dat zo’n dienst zoveel kan doen en je je zo “ dichtbij” kan voelen. Met dankbare ontroering de dienst meebeleefd. Dank en goede zondag gewenst. Dicky van Leeuwen -Rebel.

  REAGEER + LIKE
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video