Sams Kerst

Meer informatie

In Sams Kerst, een vrolijke kinderserie, neemt Sam de kijker mee op ontdekkingstocht door zijn nieuwe woonplaats Gloed. Omdat zijn ouders druk zijn met de verhuizing en de komst van de nieuwe baby, probeert hij zijn plek te vinden in zijn nieuwe woonplaats.

NPO_TVZAP_Logo_RGB_0072dpi21 t/m 25 december,
28 t/m 31 december 2015, 7.30 uur

Herberg Europa
Meer informatie

Het vluchtelingenprobleem neemt proporties aan die we niet meer kunnen bevatten. In Herberg Europa gaan bekende Nederlanders op zoek naar vluchtelingen om te ontdekken hoe ze kunnen helpen. Ze doen verslag van inspirerende hulpacties en proberen zelf onderdeel te zijn van de oplossing.

NPO-logoWoensdag 23 &
donderdag 24 december, 23.00 uur
 

Kerstfeest op de Dam

Voor het vijfde jaar op rij is de Dam het toneel voor hét jaarlijkse kerstevenement Kerstfeest op de Dam. Dit jaar maken onder meer René van Kooten, Ruth Jacott, Leonie Meijer en Tim Douwsma onderdeel uit van het muziekspektakel. Het kerstverhaal wordt vertolkt door het zingen van klassieke en moderne kerstliederen.

NPO-logoDonderdag 24 december 2015,
21.20 uur

Artiesten Kerstfeest op de Dam:

vrouw2Tim Douwsma_KODDvrouw1_KODDman_KODD

Meer informatie

Help de EO het Kerstevangelie te laten horen!
Help mee

Nederland Zingt
Meer informatie

Op Eerste Kerstdag gaat ds. Arjan Berensen voor in de sfeervolle Gereformeerde Kerk in Enter (Overijssel). Rond het thema ‘Hij is hier’ overdenkt hij de betekenis van het kerstfeest. Hoewel God in een wereld vol terreurdreiging, ziekte en verdriet soms ver weg lijkt, is Hij hier. In de dienst worden oude, vertrouwde kerstliederen afgewisseld door eigentijdse kinderliedjes.

NPO_TV2_Logo_RGB_0072dpiVrijdag 25 december,
10.00 uur

Messiah Masterclass
Meer informatie

In Messiah Masterclass gaan vier bekende artiesten de uitdaging van hun carrière aan. Onder andere The Voice of Holland-winnares Leona Philippo en cabaretier Remco Veldhuis zetten alles op alles om een gedeelte uit de Messiah van Händel onder de knie te krijgen.

NPO_TV2_Logo_RGB_0072dpimaandag 21, dinsdag 22 en
woensdag 23 december 2015, 19.25 uur

Geloof en een Hoop Liefde in 2016:

Een andere tijd en langere uitzendingen!

Vanaf 4 januari verhuist Geloof en een Hoop Liefde van 17.10 uur naar 18.10 uur, elke werkdag op NPO2. Bovendien duren de uitzendingen 12 minuten langer, in totaal 60 minuten extra per week! Er wordt hard gewerkt aan nieuwe items die een vast onderdeel gaan uitmaken van het programma.

Geloof en een Hoop Liefde: Kerstweek

In de week van kerst is Geloof en een Hoop Liefde te gast in de Brabantse plaatsen Oss en Ravenstein. Op Eerste Kerstdag, de laatste aflevering van 2015, blikken presentatoren Herman, Mirjam, Kefah en Hella vanuit Ravenstein terug op een jaar vol Geloof en een Hoop Liefde. Waar hebben zij geloof, hoop en liefde ervaren en welke ontmoeting is hen het meeste bijgebleven? Hoe kijken de presentatoren uit naar volgend jaar?
Meer informatie

Kerst met de Zandtovenaar
Meer informatie

Zandtovenaar Gert van der Vijver brengt het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven met indrukwekkende zandtekeningen in het programma Kerst met de Zandtovenaar. O’G3NE, Xander de Buisonjé en Vajèn van den Bosch schitteren samen met hem mee op donderdagavond 17 december op het Marktplein van Apeldoorn tijdens de opnames van dit leuke familie-evenement.

NPO_TVZAP_Logo_RGB_0072dpiDonderdag 24 december om 17.00 uur,
Vrijdag 25 december om 11.15 uur,
                      Zaterdag 26 december om 14.30 uur

De Pelgrim
Meer informatie

In samenwerking met IKON komt EO deze kerst met de nieuwe tv-serie De Pelgrim. In dit programma volgt de kijker in elke aflevering steeds één pelgrim met een bijzondere bestemming. Wat zoeken deze moderne perlgrims, welk proces maken ze door en wat is er veranderd als ze weer thuiskomen?

NPO_TV2_Logo_RGB_0072dpiVanaf zondag 6 december 2015
Elke zondag, 23.40 uur

Naar welk programma kijk jij het meeste uit?

Reacties

Thank you for your comment.

Most recent Most popular
 • JS Music Jo Smeets producer

  18-10-2017

  Geachte E.O. betreffende de Kerstprogrammering zouden we U graag enkele muzikale aanbiedingen willen maken. Het betreft de nieuwe Kerst Cd van 'ShineField' met nieuwe Engelstalige en Nederlandstalige kerstliedjes. We hopen op Uw interesse en verblijven, met vriendelijke muzikale groet,

  REAGEER + LIKE
 • Cees Lutgendorff

  22-12-2015

  Jullie hebben prachtige inspirerende programma`s. Wens jullie een gezegend 2016

  REAGEER + LIKE
 • mh dubbelman

  21-12-2015

  ik geniet met volle teugen van alle programmaas ik ben zelf ook een christen met hart en ziel gaat zo door allemaal fijne kerstdagen en een voorspoec-dig 2016

  REAGEER + LIKE
 • Kees Brouwer

  20-12-2015

  Geloof hoop en Liefde is een mooi, gevarieerd en verrassend programma met goede presentatoren. Presentatoren die mensen écht aan het woord laten en mensen in hun waarde laten. Ik vind het een heel goed programma, als het kan kijk ik er naar, want het tijdstip is niet altijd handig.

  REAGEER + LIKE
 • Antoinette van Roijen - Kivits

  19-12-2015

  Ik mag graag kracht en bemoediging halen uit nederland zingt. Geloof hoop en liefde doet je goed, laten het leven van alle dag zien. Levensovertuigende programma's zodat ieder in zijn / haar waarde wordt gewaardeerd.

  REAGEER + LIKE
 • Frea Hospers

  19-12-2015

  Ik kijk graag naar de zang en muziek programma's omdat ik in Canada woon en we hier niet veel pijporgels hebben..... Genieten dus op zondag via Uitz gemist..... Terug van de kerkdienst kijken we vaak naar NL zingt.... H Gr, Frea Hospers

  REAGEER + LIKE
 • Carla van Veldhuijzen

  18-12-2015

  Kerst op de Dam vind ik altijd genieten. Geloof en een hoop liefde vind ik een steengoed programma. Gewone mensen die vertellen over hun geloof en wat hun bezig houdt. Ook alle 4 de presentatoren doen het geweldig!

  REAGEER + LIKE
 • Evert Jan van den Heuvel

  18-12-2015

  Herberg Europa

  REAGEER + LIKE
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video