De cake
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakblik van ± 20 cm met bakpapier. Maak eerst een basismix: doe 40 gram basterdsuiker, het water en het cacaopoeder in een pan en verwarm dit al roerende tot een dikke glanzende pasta. Haal de pan vervolgens van het vuur, roer de melk erdoorheen en laat het geheel afkoelen.
Mix de boter met de resterende suiker tot een luchtig geheel. Roer daarna het eigeel en de basismix erdoorheen. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, de nootmuskaat en het zout boven een kom. Zet de mixer op een lage stand en schep dit mengsel lepel voor lepel door de basismix. Let erop dat je elke lepel goed door de mix mengt voor je de volgende erbij doet.
Klop het eiwit in een vetvrije kom tot schuim en meng dit met een metalen lepel door de mix. Giet het beslag in het bakblik. Bak het geheel tussen 35 en 40 minuten en prik er even met een satéprikker in om te controleren of hij gaar is. De cake is gaar als je satéprikker er droog uitkomt.
Vulling
Zeef de kersenjam en verdun deze met gekookt water, de hoeveelheid is afhankelijk van eigen smaak. Maak een botercrème door 125 gram roomboter met 125 gram poedersuiker te mixen tot een luchtig geheel. En mix dan naar eigen smaak een paar eetlepels kersenvlaaivulling mee. Snijd de cake in 2 lagen. Smeer eerst de jam op de cake en daarna de kersenbotercrème. Met de resterende botercrème kun je de buitenkant van de cake dun insmeren, dit dient als lijm voor het fondant.
Bekleden van de cake
Rol 250 gram fondant (bruin of wit) uit met een deegroller of fondantroller. Drapeer het voorzichtig over de cake heen, om de cake hier netjes mee te bekleden. Gebruik de andere kleur fondant om ongeveer een dag van tevoren met uitdrukvormpjes vlinders te maken (of andere versieringen), zodat deze kunnen uitharden. Eventuele foutjes kun je met de vlinders bedekken. Highlight de cake met glitters voor de finishing touch.
Henny Podt
18-12-2015
Ik ga zeker de bietjes salade maken van Kinga. lijkt me heerlijk fris bij het gourmetten.