Kunstenares Wilma beseft dat het leven in een oogwenk voorbij kan zijn

‘We kunnen besluiten om van iedere gewone dag, een buitengewone dag te maken’

Kunstenaar, spreekster en columniste Wilma Veen had letterlijk doodsangst nadat ze in 2013 tijdens het sporten een hartstilstand kreeg.
Luister en lees het verhaal van Wilma

Gedachten als ‘hoe moet het met mijn kinderen wanneer ik er niet meer ben?’ konden en kunnen haar verlammen. Toch besluit ze iedere dag te leven uit dankbaarheid, in het besef dat God haar liefdevol draagt. Op Eva’s Themadagen ‘Kwetsbare helden!’ spreekt én schildert ze over angst.

“Ik kies u als mijn beschermer”

Over de herstelperiode vertelt Wilma openhartig: “Natuurlijk was ik intens bang. Blijkbaar kon mijn leven in een oogwenk voorbij zijn. Dat is eng. Liggend in mijn bed tekende ik een klein tulpje met allemaal pijlen eromheen, alsof het aangevallen werd. Maar ik schreef er ook onder: ‘Ik kies U als mijn beschermer.’ Want door alles heen was ik God dankbaar dat ik leefde. Ik klampte me vast aan zijn liefdevolle woorden en beloften. Bad keer op keer ‘God, ik ben bang, maar ik weet dat U bij me bent’ en ‘U heeft mijn leven in uw hand, daar is het goed.’

“Mijn leven was fantastisch: ik had een heerlijk gezin met drie kinderen, exposeerde in het buitenland, stond met mijn werk op mooie beurzen en conferenties en er liep een aantal geweldige commerciële opdrachten. Maar ik kan nu ook met mijn hele wezen zeggen: het is allemaal niets in vergelijking met het leven zelf. We hebben onze omstandigheden niet in de hand, maar kunnen wel besluiten van iedere ‘gewone’ dag een ‘buitengewone dag’ te maken. Het leven is zo kostbaar!”

 ‘Natuurlijk was ik intens bang. Blijkbaar kon mijn leven in een oogwenk voorbij zijn.’

Bekijk het interview
met Wilma Veen
Kom ook!

Angst en vertrouwen. Over deze twee woorden spreken Jeannette Westerkamp en Wilma Veen tijdens Eva’s Themadagen van 2016. Als christen hebben we alle reden in vertrouwen te leven, maar toch zijn we soms bang. Hoe kunnen we dealen met onze angsten? Kom en ontdek hierover meer op 9 april (Steenwijk) of 8 oktober (Veenendaal). Je kunt je hier nog aanmelden voor Eva’s Themadagen ‘kwetsbare helden’.
Meld je aan!

Wilma te gast bij Andries

In 2013 was Wilma Veen ook te gast in het EO-programma Andries. ‘Ik ervaar het als een opdracht om van het leven iets moois te maken.’
Bekijk het gesprek van Andries met Wilma

Ook interessant in deze editie van het EO magazine:

Het interview met Checkpoint-presentator Rachel Rosier, zij is stoer, nieuwsgierig en niet bang.
Lees het artikel

Dit artikel verscheen eerder in EVA. Meer inspirerende verhalen lezen?

Probeer EVA een jaar lang voor slechts € 25
Bestel abonnement

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video