Checkpoint-presentator

Rachel Rosier is niet bang

‘God was daar en Hij ving me op’

Ik dacht: “Ik sta aan de rand van een afgrond.
Als mijn moeder doodgaat, val ik naar beneden”
Maak kennis met Rachel

Ze is stoer, nieuwsgierig en kent geen angst. Ideale eigenschappen voor de presentator van Checkpoint, een spectaculair kinderprogramma vol explosies en experimenten. Rachel Rosier (25): “We waren aan het testen wie het langst een emmer water aan zijn oren kan hangen. Toen wist ik: dit is de mooiste baan ter wereld.”

Aan een tafel in het EO-restaurant vertelt Rachel enthousiast over ‘haar’ Checkpoint. “De vragen die wij stellen, zijn vaak heel herkenbaar. Waar kun je in de toekomst vol vliegende auto’s het beste schuilen als er eentje uit de lucht valt? Dan denk ik: ‘Nu je het zegt! Wat moet ik dan doen?’ Natuurlijk is Checkpoint vooral veel fun en kattenkwaad, maar we willen ook iets leren, ergens achter komen. En dat is niet alleen interessant voor jongens en meiden van 9 of 10, maar ook voor volwassenen. Daarin zit voor mij de kracht van het programma.”

“Dit is de mooiste baan ter wereld”
Personalia

25 jaar | Studeerde journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede | Werkte als redacteur voor verschillende EO-programma’s waaronder Jong, Verborgen verhalen en Hip voor Nop | Maakt dit seizoen haar debuut als presentator van Checkpoint.

Tijdens haar studie journalistiek liep Rachel stage op de redactie van het EO-programma Jong. Die stage ging zo goed, dat ze werd aangenomen als redacteur. “Een tijd geleden deed ik mee aan een casting voor nieuwe EO-presentatoren. Daar kwam ik goed uit. Dat wil zeggen dat de EO potentie in je ziet, maar dan is het nog de vraag of er programma’s zijn die bij jou passen. Er kwamen weinig concrete dingen langs. Tot Klaas van Kruistum vertrok en Checkpoint een nieuwe presentator nodig had. Liefst een man, want dat past het best bij Checkpoint. Maar na een tijdje kreeg ik de vraag: ‘Zou jij als meisje een stoer jongensprogramma kunnen presenteren?’

‘Ik speelde met Lego en wilde later politieagent worden of het leger in.’

Was je als kind ook al zo stoer?

“Ja, ik had een hekel aan prinsessen- en meisjesdingen. Ik speelde met Lego en wilde later politieagent worden of het leger in. Maar ik was ook onhandig. Ik maakte dingen per ongeluk kapot en viel vaak. Sport vond ik wel leuk, maar ik was totaal niet sportief. Eerder zo’n type dat bij basketbal in haar eigen basket scoort.”

Wat maakt jou de geschikte presentator?

“Ik ben een jongen-meisje, zoals ze dat noemen. En ik vind dezelfde dingen leuk als kinderen. Testen die we bij Checkpoint uitvoeren, zou ik in het echt ook kunnen doen.”

Wat heb jij altijd al eens willen testen?

Stuur je idee in en wie weet gaat het Checkpoint testteam er mee aan de slag!
Jouw Idee

Rachel in actie als Checkpoint-presentator

Bekijk Checkpoint iedere zaterdagochtend om 9.30 uur op Zapp, NPO3

‘Ik dacht: ik sta aan de rand van de afgrond’

Als dochter van Victor en Christa Rosier groeit Rachel op in een warm, veilig gezin. “Mijn vader is regisseur bij de EO en mijn moeder, zij is overleden, was kunstenares. Bij ons thuis stond God centraal. Mijn moeder had gevoel voor sfeer en gezelligheid en ik kon alles kwijt aan mijn ouders. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, heb ik veel blijde herinneringen. Maar er zijn ook heftige dingen gebeurd. Mijn broer Ephraïm was altijd ziek, hij had een zeldzame aandoening aan zijn voeten. Als kind wist ik niet beter: mijn broer was ziek en we gingen veel naar het ziekenhuis. Toen ik 12 was, overleed hij. Daarna werd mijn moeder een aantal keer getroffen door kanker en in 2011 is ook zij overleden.”

Hoe heeft het verlies van je broer en moeder jou gevormd?

“Ik heb veel over mezelf geleerd. Ik weet wat het is om iemand te verliezen en hoe ik reageer in moeilijke situaties. En het belangrijkste: ik weet wat ik op zulke momenten van God kan verwachten. Mijn moeder was ziek en ik wist dat ze zou overlijden. Daar lag ik ’s nachts over te piekeren en ik dacht: ‘Ik sta aan de rand van een afgrond. Als mijn moeder doodgaat, val ik naar beneden.’ Twee maanden later was het zover. Maar ik stortte niet in. God was daar en Hij ving mij op. Het heeft geen zin om bang te zijn voor dingen die in de toekomst kunnen gebeuren. Want elke keer merk ik dat de grond niet onder mijn voeten wordt weggeslagen. Ik vertrouw erop dat God er is.”

‘Het heeft geen zin om bang te zijn voor dingen die in de toekomst kunnen gebeuren.’

Wat is de belangrijkste les die je van je ouders hebt meegekregen?

“Ik heb van ze geleerd om overal voor te gaan, niet te zeuren en alles te relativeren. Vooral mijn vader vindt: geen gezeur, gewoon doen.”

Is dat ook de reden dat je zo nuchter in dit grote Checkpoint-avontuur bent gestapt?

“Absoluut. Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans gekregen heb. Dit is de meest fantastische baan ter wereld. Maar ik wil mijn identiteit niet uit mijn werk halen.”

Dit artikel verscheen eerder in Visie. Kennis maken met Visie? Voor € 15 ontvang je drie maanden lang wekelijks Visie.
Meer info

Ook interessant in deze editie van het EO magazine:

Prachtige natuurseries van indrukwekkende dieren en majestueuze landschappen
Lees meer

Wat heb jij altijd al eens willen testen?

Stuur je idee in en wie weet gaat het Checkpoint testteam er mee aan de slag!

Reacties

Thank you for your comment.

Most recent Most popular
 • Elbert Wallet

  27-03-2016

  Leuk programma en leuke en stoere presentatrice. Ze doet het erg leuk tussen die jongens-dingen. Ik kijk regelmatig me met mijn dochter van 7 op de tablet. Zij is dan wel een meisje-meisje maar vindt het toch leuk om te kijken.

  REAGEER + LIKE
 • Boudewijn

  23-03-2016

  Herstel: ik bedoelde uiteraard Carlijn tegen Pien

  REAGEER + LIKE
 • Christian Kok

  23-03-2016

  Een idee voor het Checkpoint team om eens uit te testen wie het langste sleepspoor door het zand weet te maken, let wel op 2 voeten surfen dus niet op de buik! Door dit achter een Nasawing 3.4 powerkite te doen..moet wel aaneengesloten zijn dus als je valt telt het niet. Dit kan door het maken van horizontale 8-jes in de lucht Heb je wel rulstrandzand nodig en natuurlijk wind. Komt meer bij kijken dan alleen kracht door het windvenster optimaal te benutten..Er zijn nog wel meer uitdagingen met deze kite en daarvoor gebruik ik de Nasawing omdat die rustiger reageert dan een matras. En bovendien kan er aan man-lifting worden gedaan, dan komt de deelnemer aan een harnas en wordt omhoog getrokken tot 10 m een vorm van parasailing aan een Nasawing 16 m²

  REAGEER + LIKE
 • Boudewijn

  23-03-2016

  Heb 'm, op Facebook, al 's geopperd in de categorie Checkpoint Smerig. Spuugwedstrijdje, elkaar raken met puntentelling: op spuugafstand van elkaar staan en elkaar proberen te raken. Mis is nul punten, raak op een andere plek dan het gezicht 1 punt, een voltreffer in het gezicht is twee punten. Leuk voor de jongens tegen de meisjes maar misschien ook voor Rachel tegen Pien, als vervolg op het boeren.

  REAGEER + LIKE
 • Loes

  23-03-2016

  Mooi interview!

  REAGEER + LIKE
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Voornaam *

Tussenvoegsel(s)

Achternaam *

E-mailadres *

Meld aan

Video