Wedstrijd van Visie & Nederland Zingt:

Gezocht: de beste organist van Nederland!

Laat jij harten sneller kloppen met jouw orgelspel? Wil je ook buiten de kerkmuren je talent laten horen? Dan zijn we op zoek naar jou! Visie en Nederland Zingt organiseren een fantastische wedstrijd, op zoek naar de beste organist van Nederland!
Lees hier hoe je mee kunt doen

Het orgel achterhaald? Welnee, het is nog springlevend! Speciaal voor alle liefhebbers (en voor mensen die wat hulp nodig hebben in hun waardering voor het orgel) gaan we op zoek naar de beste organist van Nederland. En iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd of niveau!


Doe mee!

Overtuig de jury van jouw capaciteiten in een filmpje van maximaal twee minuten waarin je een muziekstuk naar keuze ten gehore brengt. Mail het filmpje uiterlijk 15 februari via Wetransfer.com naar: Nederlandzingtonline@eo.nl

debesteorganist

Stemmen

Uit alle inzendingen kiest de jury twintig kandidaten die vervolgens een nieuwe opdracht krijgen: improviseren op een geestelijk lied. Deze filmpjes komen op de site van Nederland Zingt, zodat kijkers van het programma en lezers van Visie kunnen stemmen op hun favoriete organist. Samen met het juryoordeel bepalen de publieksstemmen welke drie organisten doorgaan naar de finale (het oordeel van jury en het publiek wegen elk voor de helft mee in het eindoordeel). De Visie-redactie heeft bovendien twee wildcards te vergeven!

Een belangrijke spelregel

Alleen amateurs mogen meedoen. Ook leerlingen van juryleden zijn helaas uitgesloten van deelname.

Wat kun je winnen?

Tijdens een Visie-lezersavond op 31 maart gaan de laatste vijf organisten met elkaar strijden om de eerste plaats. De winnaar speelt tijdens de Nederland Zingt Dag op 23 april tijdens het pauzeprogramma én mag mogelijk deelnemen aan een tv-opname van Nederland Zingt. Daarnaast krijgen de nummers 1, 2 en 3 een masterclass improvisatie van Marco den Toom.

Maak kennis met de juryleden
(en hun tips)

MartinZonnenberg copy

Martin Zonnenberg
(57, voorzitter)

Samensteller en arrangeur van Nederland Zingt. Is als organist verbonden aan de hervormde kerk in Sliedrecht en Nieuwpoort. Dirigent van het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor ‘Ichthus’ en het Kleinkoor ‘Concertino’.

Tip
“Verdiep je in wat je gaat spelen en kies de juiste registratie. En laat dus niet te veel horen.”
Tip
“Er moet een kop en staart zitten aan een improvisatie: als je begint met een thema, voorafgaand aan de koraalmelodie, kun je datzelfde thema aan het eind terug laten komen.”
Margreeth de Jong (54)

Componist en docent. Sinds januari 2005 doceert ze het hoofdvak orgel en solfège aan University College Roosevelt te Middelburg.

MargreetdeJong copy

AndreBijleveld copy

André Bijleveld (57)

Is in het dagelijks leven ‘vrolijk met muziek bezig’. Speelde hammondorgel in vele bandjes en op honderden cd’s.

Tip
“Speel met meer passie dan ooit.”
Tip
“Wees origineel, zodat je op die manier opvalt. En durf muzikaal risico’s te nemen.”
Marco den Toom (38)

Organist, componist en dirigent. Met collega André van Vliet vormt hij een orgelduo. Dirigent van de christelijke gemengde zangvereniging ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg.

MarcodenToom copy

Basdevroome copy

Bas de Vroome (53)

Organist en docent aan het Rotterdams Conservatorium. Beiaardier in Naaldwijk, Wateringen, De Lier, Rijnsburg, Vlaardingen en Spijkenisse. Is als organist verbonden aan de hervormde gemeente te Delft.

Tip
“Zorg voor een goede voorbereiding. Dus dat je je uren hebt gemaakt.”

Nederland Zingt Dag

Reserveer hier je kaarten 

Wil je ‘de beste organist van Nederland’ live horen spelen? Reserveer dan nu kaarten voor de Nederland Zingt Dag, waar de winnaar zal optreden.
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video