Waarom gaan we in Nederland zo vaak gebukt onder ons werk?

Verschillen we daarin wel zoveel van het volk Israël in Egypte? Coach en spreker Arie de Rover vraagt zich af of ook wij niet een exodus nodig hebben, om bevrijd te worden van de moderne farao…

Lees het verhaal van Arie de Rover

Nietsontziende heerser

Ook al staat in ons land niet letterlijk een farao in het centrum van de macht, als ik kijk naar de impact van werken op het leven van veel Nederlanders, dan lijkt er wel een onzichtbare, nietsontziende heerser aan de touwtjes te trekken.
Je loopt flinke kans ziek te worden van je werk

In Nederland is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer één. Een derde van alle ziekteverzuim komt door werkstress. Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Er is zelfs een jaarlijkse ‘week van de werkstress’ om aandacht te geven aan dit ontwrichtende fenomeen. Je loopt blijkbaar een flinke kans om ziek te worden van je werk. Schrijnend, vooral als je beseft dat werken een essentieel onderdeel is van je mens-zijn. De mens is juist gemaakt om te werken.

Ook God was aan het werk

De schrijfster Dorothy Sayers schreef: ‘wij werken niet om te leven, maar wij leven om te werken’. Tenminste, dat is volgens haar de christelijke opvatting van werken. In zijn boek Goed Werk onderbouwt Tim Keller deze visie op werken vanuit het scheppingsverhaal. “In de Bijbel gaat het vanaf het allereerste begin over werk, zo belangrijk en basaal is het. In het begin was God aan het werk. En Hij was niet alleen aan het werk, maar Hij genoot er ook van.” Volgens Keller geeft werk een bepaalde waardigheid aan de mens en daarmee verschilt de mens van de dieren en planten. Die hoeven alleen maar ‘te wemelen’, de mens krijgt een taak en functie. Met ons werk weerspiegelen we het beeld van God de Schepper in ons. Werken hoort bij de bedoeling van de mens. Werken is een groot goed en hoort net zo bij je bestaan als mens als ademen, groeien en ontwikkelen, aldus Keller.

“In de Bijbel gaat het vanaf het allereerste begin over werk, zo belangrijk is het.”
“Werken hoort bij de bedoeling van de mens.”

Noodzakelijk kwaad of geschenk uit de hemel?

Deze positieve en stressvrije visie op werk kom je nauwelijks meer tegen. Tegenwoordig zijn werk en carrière serieuze (on)geluksbrengers. Aan de ene kant zitten de mensen die hun werk ervaren als een noodzakelijk kwaad, een straf waar je niet onderuit kunt omdat het moet voorzien in het ‘brood op de plank’ of het aflossen van de loodzware hypotheeklast. Aan de andere kant degenen die hun werk zien als een ‘geschenk uit de hemel’ omdat ze zeer succesvol zijn en daarmee een hoge status bezitten.

Het nare bijeffect van deze laatste categorie is dat je voortgejaagd wordt door een (onbewuste) sluimerende angst en prestatiedrift om die verworven status te handhaven of nog liever, verder te verhogen. De Britse filosoof Alain de Botton noemt dat ‘statusangst’: je voortdurend zorgen maken over je plek op de maatschappelijke ladder. Volgens hem is het een westerse volksziekte. Verschijnselen van die ziekte zie je, volgens de Botton, wanneer je op feestjes of recepties die iconische vraag gesteld krijgt: ‘Wat doe jij voor werk?’ Je antwoord kan je enorm populair maken als je een statusverhogende functie bekleedt. Of je ziet de vraagsteller nerveus op zijn horloge kijken en een excuus zoeken om zo snel mogelijk van je af te komen, omdat je blijkbaar een saaie of minderwaardige baan uitoefent.

“Statusangst: je voortdurend zorgen maken over je plek op de maatschappelijke ladder.”

Hoe belangrijk is werk voor jou?
Reageer ook

Slaaf van de kapitalistische farao ToutaMammon

Hoe is het mogelijk dat werk zo’n impact heeft op ons leven? Het eenvoudige antwoord is dat wij, sinds de zondeval, de natuurlijke neiging hebben om van iets goeds, god te maken. Het scheelt maar één letter, maar het verschil is gigantisch. Werk hoort bij een zinvol leven, maar werk is niet dé zin van je leven. Als werk de vervulling van je identiteit moet zijn, dan verlaag je jezelf tot slavernij. Wanneer je het gebruikt als de bron voor je betekenis en zekerheid dan heb je van je baan (of je baas, je salaris, je pensioen,…) je afgod gemaakt. Dan maak je jezelf afhankelijk van een overweldigend grote en onzichtbare heerser waarbij zelfs een Egyptisch farao in het niet valt. Dan ben je slaaf van de kapitalistische farao ToutaMammon (‘alles voor Mammon’) die zijn volgelingen meedogenloos opzweept tot prestaties en angst aanjaagt met de gevolgen als ze niet meer meedoen.

“Sinds de zondeval hebben we de natuurlijke neiging om van iets goeds, god te maken.”
Kinderen van God hoeven niet te presteren

Was het niet Jezus zelf die waarschuwde voor dit monster? Hij zei dat kinderen van God niet tot die slavernij gedwongen hoeven worden. Hij verwijst naar vogels, bloemen en gras om duidelijk te maken hoe zorgzaam hun Vader is. Kinderen van God laten hun identiteit vullen door hun Vader, zodat ze hun werk nooit voor dat doel misbruiken. Kinderen van God hoeven geen prestaties te leveren om iemand te zijn, ze dragen vrucht omdat ze al iemand zijn. De vraag die overblijft is: is er weer een Exodus nodig om de kinderen van God vrij te krijgen uit hun slavernij?

Over de auteur
Arie de Rover was ooit succesvol in het zakenleven. Na een diepe persoonlijke crisis zegde hij zijn baan op en schreef het boek ‘Leven na de genadeklap’. Nu is hij coach en veelgevraagd spreker.

Inspirerend lied: ‘No Longer Slaves’

Dit lied van Jonathan David & Melissa Helser (Bethel Music) is in een jaar tijd ruim 6,6 miljoen keer afgespeeld op Youtube. Deze uit Amerika afkomstige gemeente schreef het nummer over bevrijd worden uit de slavernij van angst.

 

Logo-EO-transparant

Dit artikel verscheen eerder in Visie. Sluit voor slechts €15 een proefabonnement af en ontvang Visie 3 maanden elke week thuis.
Direct afsluiten

Reageer ook:
Hoe belangrijk is werk voor jou?

Reacties

Thank you for your comment.

Most recent Most popular
 • Kimberly Walter

  18-01-2022

  CYBERCREDITGURU has been amazing to work with! They have creative, knowledgeable professional hackers that make the entire process a great experience. I am a widow with 3 children. I started working with CYBERCREDITGURU two years ago when I had a very poor credit score of 403, with negatives, late payments and evictions. I couldn’t afford a loan to even pay off my basic bills for the up keep of my children. Life was so terrible then. I came across a highly rated reviews about them online and I contacted them on CYBERCREDITGURU (AT) GMAIL DOT COM and phone/text: +1 (650) 439 0624. Lo and behold they got my FICO score raised to 805 and every other negative item cleared within 6 days after following all instructions. Last week I contacted them again for my daughter’s school grade and they got it upgraded excellently within 3 days. I recommend CYBERCREDITGURU to all who have hacking related issues. They are the BEST!

  REAGEER + LIKE
 • james mason

  09-03-2021

  HOE IK NAAR DE ILLUMINATI BROEDERSCHAP NADAT NA VEEL OPLICHTINGEN Hallo iedereen mijn naam is Madison Clark ik kom uit het VK ik geef een getuigenis over hoe ik lid ben geworden van de Illuminati-broederschap, ik probeerde nu al zoveel jaar lid te worden van deze organisatie, ik werd opgelicht door een nepagent in Zuid-Afrika en Nigeria, ik was down ik kon mezelf en mijn gezin niet meer voeden en ik probeerde met alle middelen geld te verdienen, maar tevergeefs, ik was bang om contact op te nemen met een Illuminati-agent omdat ze eten mijn geld, op een dag kwam ik een bericht tegen van iemand die een getuigenis aflegde en een man genaamd James Rashford bedankte omdat hij hem hielp om lid te worden van de Illuminati-broederschap, toen keek ik naar de e-mail van de man en het telefoonnummer dat daar was geschreven. neem contact met hem op omdat ik vaak werd opgelicht door oplichters die mijn 500.000 aten en weggingen met het geld, toen was ik erg in de war, dus besloot ik contact op te nemen met de persoon die de getuigenis had gekregen en ik belde hem en ik communiceerde met hem via de telefoon oproepen voor h Ik begon me zijn eigen verhaal te vertellen over wanneer hij mee wilde doen, hij vertelde me alles wat ik moest doen, toen nam ik een besluit en belde de agent genaamd James Rashford en hij vertelde me alles wat ik moest doen en ik werd ingewijd, verrassend genoeg kreeg ik mijn voordeel van het feit dat ik een nieuw lid ben van de grote Illuminati-broederschap Ik was zo blij, voor degenen onder u die probeerden lid te worden van deze organisatie, is dit uw kans om lid te worden van het contact met MR james op WhatsApp (+2348107771101) of e-mail illuminatip8@gmail.com voor meer informatie

  REAGEER + LIKE
 • illuminati headquarter worldwide

  04-02-2021

  Groeten van de grote orde van verlichting voor de verenigde staat en voor de hele wereld, dit is een open gelegenheid om je aan te sluiten bij de gemeenschap van de verlichte mensen, waar je je verloren dromen kunt heroveren, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook het bedrag van $ 550.000 om alle nieuwe leden te krijgen wanneer ze zich bij de broederschap voegen en ook naar een huis naar keuze en locatie met investeringen en deze kans in het leven om beroemd te worden. VOORDELEN DIE WORDEN GEGEVEN AAN NIEUWE LEDEN DIE DEELNEMEN AAN VERLICHTING. 1. Beloon contant geld van $ 550.000. 2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000 USD 3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze. Een maand lang overleg met de 5 beste ter wereld. De leiders en 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = illuminatiworldwideorder@gmail.com of onze wahtsapp +15184145254 https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati

  REAGEER + LIKE
 • illuminati worldwide headquarter

  27-01-2021

  Groeten van de grote orde van verlichting voor de verenigde staat en voor de hele wereld, dit is een open gelegenheid om je aan te sluiten bij de gemeenschap van de verlichte mensen, waar je je verloren dromen kunt heroveren, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van $ 550.000 om alle nieuwe leden te krijgen wanneer ze zich bij de broederschap voegen en ook naar een huis naar keuze en locatie met investeringen en deze kans in het leven om beroemd te worden. VOORDELEN DIE WORDEN GEGEVEN AAN NIEUWE LEDEN DIE DEELNEMEN AAN VERLICHTING. 1. Beloon contant geld van $ 550.000. 2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000 USD 3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze. Een maand lang overleg met de 5 beste ter wereld. De leiders en 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = illuminatiworldwideorder@gmail.com of onze wahtsapp +15184145254 https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati

  REAGEER + LIKE
 • Mark

  26-10-2018

  WELKOM IN DE GROTE TEMPEL VAN DE ILLUMINATI WERELD VAN RICHES, FAME AND POWERS. BENT U POLITICIEN, ARTS, INGENIEUR, MODEL, GEDIPLOMEERD, STUDENT, BEDRIJFSMENS OF VROUW IN HET ZOEKEN VAN WIJSHEID, FAME, KRACHT, KENNIS EN RIJKDOM !!! neem vandaag nog contact met ons op VIA: 2349054734931 of Whatsapp 2349054734931 E-mail: illuminatiworld202@gmail.com HET IS EEN GOUDEN GELEGENHEID De grote Illuminati-organisatie zal je rijk, machtig, beroemd en rijk maken. Je kunt al je dromen en je hartwensen realiseren door lid te zijn van de Illuminati-broederschap, het Lange leven en de welvaart hier beneden met een eeuwig leven en vreugde . ..als je echt lid wilt worden van de grote Illuminati,   neem vandaag nog contact met ons op VIA: 2349054734931 of Whatsapp 2349054734931 E-mail: illuminatiworld202@gmail.com

  REAGEER + LIKE
 • Elder shaka

  02-05-2018

  Wil je lid worden van de grote broederschap Illuminati? we maken je rijk beroemd en om een ​​wereldberoemde ster te worden, een goede baan te krijgen, om verkiezingen te winnen en in een politieke macht te komen, we zullen je verrijken in al je inspanningen voor empowerment en je zult nooit een zaak in de rechtbank verliezen of ooit, je zult de macht hebben om mensen te controleren en de beroemdheid van je keuze te ontmoeten. E-mail illuminatiworldwideorder@gmail.com

  REAGEER + LIKE
 • Scofield

  16-09-2017

  Illuminati membership is what majority of the people in the world always pray for but only few people know the meaning of the word "ILLUMINATI" don't get deceived membership is not that hard neither is it easy, but if you have the qualities to be a member sure you will be recruited into the brotherhood, we only empower those who have power. we enrich those who are rich. we are who we are , Brotherhood. if you know you have the qualities to become one of us kindly contact Mr.Scofied at https://thefameilluminatet.wixsite.com/website, or Email : thefameilluminatetemple@gmail.com

  REAGEER + LIKE
 • lordlugard

  07-06-2017

  Wilt u lid worden van de grote Illuminati familie, voor de Eerste keer bieden wij mensen de kans om online te gaan en te krijgen Zij in deze grote familie, let op dat als je contact hebt gehad Voordien door iemand die aanspraak maakt op lid te zijn of dat u misschien is gevallen Het slachtoffer van frauduleuze mensen, het spijt ons zeer, omdat ze niet zijn Leden van deze grote familie, hebben we deze kans gecreëerd, zodat we dat kunnen Alle mensen die onze namen gebruiken voor slechte doeleinden, uitroei, zoveel mensen Zeg dat de Illuminati niet bestaat omdat ze gekwetst zijn En hebben ons geen kennis van ons, het nieuwe wereld tijdperk gaat zo beginnen Maak gebruik van deze kans goed, omdat u lid bent, geeft u de kans Rijkdom, roem, bescherming en zoveel andere dingen die u zou willen hebben Want, wil je $ 5.000.000.00 wekelijks betalen, kun je alles verwerven Dit als je lid bent van deze grote familie omdat de wereld is Geregeerd door leden van deze grote familie, is uw succes in uw handen Nu en als je deze kans mist, kun je het niet zo terug krijgen Stel je gedachten op en verander je leven, als je niet serieus bent Een lid van deze grote familie, negeer deze offerte, maar kom terug Naar ons nu als u geïnteresseerd bent. e-mail .... lordlugard246@gmail.com Wij wachten op uw reactie

  REAGEER + LIKE
 • Mr mike

  31-05-2016

  Bent u een zakenman of een artiest, Politici en je wilt groot, krachtig en beroemd in de wereld te worden, met ons mee naar een van onze officieel lid geworden today.you zal een ideale kans om de illuminati en zijn vertegenwoordiger te bezoeken na worden gegeven registraties wordt gecompleteerd door u, geen offer, of het menselijk leven nodig, Illuminati broederschap meebrengt rijkdom en beroemd in het leven, heb je een volledige toegang tot de armoede weg uit je leven te bannen nu. het slechts een lid dat al in de kerk van de illuminati wordt geïnitieerd hebben de bevoegdheid om elk lid van de kerk te brengen, dus voordat je contact opnemen met een lichaam moet u schakel door die al lid, Join ons vandaag en het realiseren van uw dromen. helpen we ook onze leden in de bescherming van de drugs te duwen, als je eenmaal lid zul je rijk en beroemd voor de rest van je leven geworden, illuminati maken er lid blij, dus ik wil dat jullie allemaal ook lid van de illuminati Dankzij zijn contact op met e-mail op osasmikelive@gmail.com

  REAGEER + LIKE
 • Mariet

  14-02-2016

  Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat ik voor mijzelf zou kunnen zorgen in het leven. Dat zegt iets over mijn autonome kant van mens zijn. Mijn beroep oefen ik uit in verbondenheid met mensen, in de zorg, in het pastoraat dat mijn hart heeft. Ik denk dat God het zo bedoeld heeft vanuit de verbondenheid met Hem, die mij vult, in verbondenheid met mijn gezin en de mensen om mij heen. Dit geeft mij levensvreugde.

  REAGEER + LIKE
 • C.J.Hoogeveen

  13-02-2016

  ik ben gepensioneerd en heb 62 jaar m'n werk gedaan voor Nederland

  REAGEER + LIKE
 • Mark

  26-10-2018

  WELKOM IN DE GROTE TEMPEL VAN DE ILLUMINATI WERELD VAN RICHES, FAME AND POWERS. BENT U POLITICIEN, ARTS, INGENIEUR, MODEL, GEDIPLOMEERD, STUDENT, BEDRIJFSMENS OF VROUW IN HET ZOEKEN VAN WIJSHEID, FAME, KRACHT, KENNIS EN RIJKDOM !!! neem vandaag nog contact met ons op VIA: 2349054734931 of Whatsapp 2349054734931 E-mail: illuminatiworld202@gmail.com HET IS EEN GOUDEN GELEGENHEID De grote Illuminati-organisatie zal je rijk, machtig, beroemd en rijk maken. Je kunt al je dromen en je hartwensen realiseren door lid te zijn van de Illuminati-broederschap, het Lange leven en de welvaart hier beneden met een eeuwig leven en vreugde . ..als je echt lid wilt worden van de grote Illuminati,   neem vandaag nog contact met ons op VIA: 2349054734931 of Whatsapp 2349054734931 E-mail: illuminatiworld202@gmail.com

  + LIKE
 • Th.Binnendijk

  13-02-2016

  Ik heb al 30 jaar geen werk meer,ben gepensioneerd.

  REAGEER + LIKE
 • Frederica.

  12-02-2016

  Het hele concept van werk en zingeving is na de zondeval een moeitevolle zaak geworden. Ik merk niet vaak op in mijn gemeente dat ze niet begrijpen waarom ik het werk doe wat ik al 33 jaar doe. In een vorige gemeente waren mijn man en ik op gemeente kamp. Ik wandelde naast een gemeentelid die de iconische vraag : "wat voor werk doe jij? "stelde. Het gesprek was gelijk beeindigd toen ik zei dat ik schoonmaakster ben in een verpleeghuis. Dat is wel typerend voor het onvermogen dat anderen hebben om te begrijpen dat de persoon zoveel meer is dan de functie , die hij of zij uitoefent op de arbeidsmarkt. Ik merk ook dat mensen niet begrijpen dat ik mijn baan als saai en vervelend ervaar. De leiding stelt nu hele hoge eisen aan ons werk en onze inzet zonder dat er blijk is van waardering voor de jarenlange inzet van de meesten van ons. Ik heb niet voor dit werk gekozen maar voor een inkomen om mijn man te ondersteunen. Het is zeker een vorm van sociale en geestelijke armoede als de mede gelovige zich niet kan of wil verdiepen in wat werken voor de ander betekent. Ik ervaar wel zingeving in werk door mij in te zetten in mijn plaatselijke gemeente, als tolk , pastoraal werker en medewerker maaltijd organisatie voor deelnemers aan de voedselbank. Frederica

  REAGEER + LIKE
 • Christian Kok

  12-02-2016

  De vraag was moeten we niet `ontslaven` ik dacht niet dat dit woord in de Van Dale stond..maar het beeld wat geschetst werd is dat wij al slaven zijn, nl. van het Rothschild systeem..hij wil met zijn Illuminati naar totale slavernij toewerken en uiteindelijk Full Spectrum Dominance de wereld regeren..een NWO en zijn sluwe plannetje uitvoeren om de wereldbevolking te decimeren tot een half miljard..Hoe hij en c.s. dat doen is al uitgelekt van Agenda21.. Deze Rothschild is nl. de bedenker van deze slavernij zodat hij schatrijk kon worden door het systeem te bedenken, wat nu alle banken in een diepe crisis heeft veroorzaakt nl. digitaal geld creëren door schuld (hypotheek) uit het niets! Vandaar dat wij burgers krom mogen liggen voor de bank en uiteindelijk voor hem, om die fictieve schuld(hypotheek) in echt (chartaal) geld terug te betalen/verdienen door..werk waarin steeds minder verdiend gaat worden en wat juist steeds schaarser aan het worden is ! En daarom juist zoveel stress oplevert! Zijn speerpunten om dit te bereiken is: via de multinationals zoals Monsanto met z`n GMO zaden om zo het monopolie op de gewassen te krijgen en daarmee de wereldbevolking ook aanzienlijk te verminderen..verder via de Bigpharma, die nu laatst al weer blijkt, gevaarlijke vaccinaties op de markt wil brengen en ons angst wil aanpraten voor een zgn. ZIKA virus, maar ook niet gezondheidsbevorderende medicatie op de markt brengt..Het is deze elite die hier grof aan verdient! Verder ook via de Voedingsmiddelen gigant Unilever die k(l)ant-en-klare gifprodukten via de supers wil verkopen..die juist zeer ongezond zijn en voorzien zijn van additieven zoals E-621 een smaakversterker die vooral je hersenen aantast en vooral in (bbq)sausen te vinden zijn..Wat dacht van geo-engineering om dmv chemtrails de wereldbevolking te vergiftigen op langzame sluwe en erg satanische wijze door vliegtuigen (sommige zijn hiervoor speciaal uitgerust ) en stijgen op vanaf Pinal Airpark Marana nabij Tucson, Arizona . Op deze zeer zwaar beveiligde basis midden in de woestijn waar geen enkele passagiers terminal te vinden is en deze rotzooi wordt geladen.. De hele CIA is door geïnfiltreerd door lieden van de vrijmetselaars-satanisten die dit sluwe plan van Rothschild uitvoeren.. Wat deze vliegtuigen bewust sproeien zijn oa. Aluminiumoxide, Barium,Strontium,Cadmium, Silver iodide en nog veel meer..stuk voor stuk kankerverwekkende- en toxische stoffen..Wil je hierover meer weten kijk dan op www.geoengineeringwatch.org of ga naar de site www.juanmatus.com van Willem Felderhof . Verder kijk op mijn tijdlijn op FB zie naam hieronder/hierboven Verder teken de petitie..want ook onze overheid doet hier schijnheilig aan mee..en doet net of zij hier niet van af weet..! En vooral de VS voert dit uit onder de drogreden om iets tegen de opwarming van de Aarde te doen..de zgn. solar radiation management ofte wel om het zonlicht te weren en zo die opwarming tegen te gaan..Dit kan natuurlijk helemaal niet want juist hierdoor wordt de Aarde nog meer opgewarmd en ook de ozonlaag nog drastischer aangetast.. Hoop dat dit verhaal verder duidelijk wordt, maar kijk vooral op de website

  REAGEER + LIKE
 • Henny

  12-02-2016

  Ik ervaar dankbaarheid dat ik kracht krijg om mijn werk te doen,mij door mijn werk zo in mag zetten voor mijn naaste. Tegelijkertijd zet ik mij in voor mijn mijn kinderen en kleinkinderen, je geloofsgemeenschap. Het is goed om te werken, maar je mag ook tijd nemen voor rust. Rust kan ik ervaren in het grenzen stellen, tijd afbakenen, dat kan zitten in vakantie maar ook in momenten. Rust bij Gods Woord geeft ook blijdschap, dat Hij het is die je leid en dat hij voor alles zal zorgen.

  REAGEER + LIKE
 • André

  12-02-2016

  Jammer dat het als kostwinner nodig is dat je er per week zoveel uren aan kwijt bent. Wat zou je anders geweldige dingen kunnen doen voor je gezin en je naasten. Nu heb ik na een week nergens geen puf meer voor. Allemaal wat minder uren en wat meer mensen aan het werk. Daarnaast wat meer omzien naar elkaar. Ideaalbeeld misschien maar zo gaat het ook niet goed.

  REAGEER + LIKE
 • Truus Müller-van der Graft

  12-02-2016

  De Gemeente van Christus staat voor de "wegname'. "Exodus"leert ons dat het bloed van het Lam aan ons hart moet zijn. De Engel des verderfs gaat rond en doodt geestelijk die niet gereinigd zijn door dat éne offer van Jezus. "De Bruidegom komt, gaat uit", Hem tegemoet. Er zullen 5 wijze en 5 dwaze maagden zijn. De 5 "dwaze maagden"zullen achterblijven en door de grote verdrukking gaan. Moge God ons genade geven opdat wij ons gereed zullen maken voor de "wegname".

  REAGEER + LIKE
 • Dorien

  12-02-2016

  Omdat ik mijn taak als ouder erg serieus neem en als nierpatiënte ook nog een beetje op mijn gezondheid moet letten, heb ik ruim 15 jaar geleden besloten de opvoeding van onze zoon op me te nemen en daardoor mijn betaalde baan op te geven....de voorgaande tekst over waar je staat op de maatschappelijke ladder is zeker van toepassing voor mij....want ondanks dat ik diverse (bijna fulltime) vrijwilligersfuncties bekleedt, is het voor vele niet interessant genoeg....en dus is er bij voorbaat als weinig of geen interesse voor de taken die ik verricht....geeft af en toe een waardeloos gevoel, terwijl ik zeker weet dat niemand, dus ook ik, dat is....

  REAGEER + LIKE
 • Teus

  12-02-2016

  Werken als ondernemer is gezond en mooi, en ( uitzonderingen daar gelaten ) niet vrijblijvend. Werk brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Voor je het weet drukken de ongevraagde verantwoordelijkheden hun stempel, zo wordt werken een last. De voldoening en de verantwoordelijheden zijn niet te scheiden of met een schaartje te knippen. Voor het " volmaakte werken " is geen plaats in onze wereld.

  REAGEER + LIKE
 • Johan Slaa

  12-02-2016

  IK ben bestuurslid van afdeling PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) In Enschede. Ik vraag mij af, hoe moeten ouderen met werken omgaan? Kan Arie de Rover ook een keer op een van onze ontmoetingsmiddagen, met ongeveer 50 aanwezige senioren, komen spreken?

  REAGEER + LIKE
 • Sophia

  12-02-2016

  `WERK---geef je leven zin, ---Wat je ook doet----leg je Ziel erin----Status kan je niet geven, het ECHTE LEVEN-----Status en GELD---maken van jou geen HELD----Het is LEVENSVREUGDE-----wat telt.-----

  REAGEER + LIKE
 • Sophia

  12-02-2016

  `WERK---geef je leven zin, ---Wat je ook doet----leg je Ziel erin----Status kan je niet geven, het ECHTE LEVEN-----Status en GELD---maken van jou geen HELD----Het is LEVENSVREUGDE-----wat telt.-----

  REAGEER + LIKE
 • Gerdien

  12-02-2016

  Heel belangrijk, maar niet om de status of het salaris. Het werk geeft veel voldoening. Ik mag werken, ik moet niet.

  REAGEER + LIKE
 • Dave

  12-02-2016

  Steeds minder belangrijk, gelukkig, maar blijft wel een valkuil hoor... Zo makkelijk om te veel energie in te stoppen.

  REAGEER + LIKE
 • illuminati headquarter worldwide.

  04-05-2021

  Groeten van de Grand Order of Enlightenment voor de Verenigde Staten en voor de hele wereld, dit is een open gelegenheid om je aan te sluiten bij de Communie van de Verlichte waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien. zonder enig bloedoffer. En we betalen ook het bedrag van $ 550.000 om alle nieuwe leden te krijgen wanneer ze zich bij de broederschap voegen en ook naar een huis naar keuze en locatie met investeringen met deze kans in het leven om beroemd te worden. VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE IN DE SPOTLIGHT DOEN. 1. Beloon $ 550.000 in contanten. 2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van $ 150.000 3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze. Een maand overleg met de 5 beste ter wereld. De leiders en 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres illuminatiworldwideorder@gmail.com of onze wahtsapp +15184145254]

  + LIKE
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video