WAAROM JE OP VALENTIJNSDAG DE BIJBEL MOET LEZEN

Het is bijna Valentijn. Een goed moment om eens in de Bijbel te duiken. Daar is namelijk veel te vinden over liefde, relaties en vriendschap. En er is bijna geen betere inspiratiebron voor liefdesteksten dan de Bijbel! Kijk zelf maar en stuur een gratis e-kaart naar je (toekomstige) liefje.

Laat je inspireren
Stuur een e-kaart

5 bijbelteksten die je relatie versterken

In de Bijbel zijn veel teksten te vinden over trouw en relaties. Veel van deze teksten zijn van toepassing op het huwelijk. Maar je kunt ze ook heel gebruiken als je nog niet getrouwd bent, maar wel een relatie hebt. Ter inspiratie vijf bijbelteksten genoemd die je relatie versterken.

1.
“Heb elkaar vóór alles innig lief, want liefde bedekt tal van zonden.” (1 Petrus 4:8)

Een belangrijk vers voor een relatie, omdat een relatie een tweetal zondaars samenbrengt. Niemand is volmaakt. Je man, vrouw, vriend of vriendin kan iets verkeerd doen, je teleurstellen of je pijn doen. Het is belangrijk dat Gods definitie van liefde en liefhebben al deze zonden kan bedekken. Dit vers laat de echte kracht van liefde zien!


2.
“En iemand die alleen is kan zich niet verdedigen wanneer hij aangevallen wordt, maar met zijn tweeën houd je stand. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken.” (Prediker 4:12)

Het is makkelijk om te erkennen dat twee samen sterker zijn dan één. Maar twee mensen verenigd met de kracht van God zijn nog sterker! Deze drie vormen een sterke relatie die niet gemakkelijk verbroken kan worden.

3.
“Wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft.” (Efeze 4:2-3)

Bescheidenheid en geduld zorgen voor minder confrontatie en ruzie binnen een relatie. Dit vers laat ons zien dat we rustig moeten blijven en moeten handelen zoals Jezus dat deed.

4.
“Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.”
(Jeremia 29:11)

Deze tekst vult je hart met hoop en geloof. We weten niet altijd wat Gods plannen zijn voor onze toekomst, maar we kunnen wel vertrouwen dat Hij ons elke dag kracht wil geven!

5.
“Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden.” (Marcus 10:9)

Als je net getrouwd bent, is een scheiding wel het laatste waar je aan denkt. Maar als de jaren verstrijken, kunnen gevoelens en gedachten veranderen. In dat geval is deze tekst alles wat je nodig hebt. Jullie zijn samen door God verbonden en daar kan niets tussenkomen.

mac-bijbeleo

Meer lezen over liefde of andere thema’s in de Bijbel?

Check dan eo.nl/bijbel.

In samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap  is op deze website de Bijbel gratis voor iedereen toegankelijk maken. Of je nu thuis bent, onderweg of in de kerk: de teksten uit de Bijbel zijn zo altijd en overal beschikbaar, ook op je tablet en mobiel.

Op de nieuwe site EO.nl/bijbel vind je behalve de volledige bijbelteksten, nog veel meer:

  • Achtergronden bij heel veel bijbelse thema’s
  • Interessante inleidingen op alle bijbelboeken
  • Tips over hoe en waar je kunt beginnen met lezen
  • Boeiende thema’s uit de Bijbel, zoals liefde, relaties, vergeving, geld, wonderen, Jezus, etc.
Naar de Bijbel

Verstuur een e-card met bijbeltekst over de liefde

Speciaal omdat het de week is van Valentijn kun je nu gratis een exclusieve e-card met bijbeltekst over de liefde versturen. De e-cards zijn zo ontworpen dat er voor iedereen wat tussen zit. Natuurlijk om je geliefde te verrassen, maar je vindt er ook kaarten om naar een familielid, buurvrouw of vriend te versturen. Je kunt zelf een begeleidende tekst invoeren.

Copyright afbeeldingen Shutterstock | Rijksmuseum.nl | EO.nl

KLIK OP EEN KAART OM DEZE TE VERSTUREN.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video