Voor jou

Het lijkt bijna onvoorstelbaar. Een staande ovatie zonder dat je eerst hebt gezongen of gewonnen. Jij bent bijzonder niet om wat je doet maar om wie je bent. Zo kijkt God naar ons. En kerst herinnert daaraan. Dat je geliefd bent. En Jezus laat dat zien. Jezus beweegt hemel en aarde voor jou. Daarom is de EO er voor iedereen.

Bekijk ook
Nietsvermoedende mensen krijgen in de kerstcommercial van de EO een
bijzonder kerstcadeau: applaus van honderden mensen. Jan, Henri, Sietske,
Christien en Stefan werden verrast en vertellen over hoe zij dit jaar Kerst kerst vieren.

Jan Kappert (55) uit Julianadorp

“Het applaus was een geweldige verrassing. Ik ben helemaal overdonderd.”

“Met kerst nodigen we familie uit, gaan we lekker koken en borrelen en maken we traditiegetrouw een wandeling over het strand.”

Henri Visscher (51) uit Zwolle

“Heel bijzonder dat applaus. Het was net of het echt voor mij was.”

“Normaalgesproken vier ik Kerst met mijn vriend. Maar hij woont in het buitenland en kan dit jaar niet komen. Nu ben ik bij mijn familie met de feestdagen.”

Stefan van Vendeloo (33) uit Zwolle

“Wat een ontzettend leuke verrassing. Ik was nog nooit via het geheime achteringangetje in het Odeon geweest.

Kerst is voor mij vooral een familiefeest. Iedereen woont verspreid over Nederland en is druk. Daardoor zie je elkaar minder. Maar Kerst is het moment dat iedereen er is. Meestal vieren we het bij mijn ouders. We praten bij onder het genot van een kop koffie of thee. En we gaan er vaak even op uit om een frisse neus te halen. En een uitgebreide kerstmaaltijd, dat hoort er ook bij. Vroeger toen we klein waren gingen we altijd naar de kerk. Nu doen we dat niet meer zo. Dat heeft te maken met de vluchtigheid van het bestaan; iedereen is druk.”

Christien Wisse (48) uit Emmeloord

“Ik heb het warme applaus heerlijk in me opgenomen. Het is een leuk initiatief en weer eens wat anders dan op straat met de Bijbel of Jezus aan komen.

Kerst vier ik met mijn zoon Noah van tien. We hebben het hele jaar door een Kerststalletje in de kamer staan. Met Kerst mag je blij zijn met wat je nog hebt. Zo moet je het zien. Ik ga niet naar de kerk. Mijn moeder las vroeger wel het Kerstverhaal voor uit de Bijbel. Maar ik ben op een zondag geboren dus ik ben al een kind van God. Ik ben blij met mezelf. Maar ik ben ook al heel lang zoekende welke weg ik moet gaan.”

Tekst: Linda Stelma
Beeld: Goed Folk

Door jou

Spreekt het je aan dat wie je bent belangrijker is dan wat je doet? Wil je ook meehelpen om deze boodschap verder te vertellen? Verstuur dan een digitaal applaus. Of word steun de EO door lid of donateur te worden. Dan zorg jij ervoor dat het applaus voor iedereen doorgaat online, op tv en radio. Zo laten we samen zien dat bij God elk mens telt en zijn liefde er is voor iedereen.
Stuur een digitaal applaus

Word lid

Help mee om het verhaal verder te vertellen en word lid van de EO. Het gaat om wie je bent, niet om wat je doet. Vul het formulier in en druk op de knop van verzenden. En samen vertellen we dan hèt mooiste verhaal over God en Jezus en over jou. Voor iedereen.
Word lid

Geef aan de EO

Help mee om mee het verhaal verder te vertellen. Je kunt nu een gift overmaken aan de EO. Met jouw geld geef je de EO de opdracht om programma’s te maken waardoor mensen weer weten dat ze geliefd zijn. Door nu te geven vertellen we met elkaar het mooiste verhaal over God en Jezus en over jou. Voor iedereen.
Ik help mee

Alles over voor iedereen

Neem een kijkje achter de schermen van de opnamen van “applaus voor iedereen”. Leer de mensen kennen die applaus ontvingen. Wat deed het met hen?

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Nog meer mooie artikelen van de EO lezen? Meld je aan voor ons gratis online-magazine en ontvang elke twee maanden Het Beste van de EO in je mailbox. Laat je inspireren, reageer of win mooie prijzen!

Voornaam

Tussenvoegsel(s)

Achternaam

E-mailadres *

Meld aan

Video